March 2, 2024

Zotërimi i artit të masturbimit mund të jetë çelësi i një orgazme shpërthyese, që mbështjell gishtat. Sipas një studimi të ri nga Durex, gratë seksualisht aktive po përjetojnë mesatarisht katër herë më pak orgazma sesa burrat seksualisht aktivë. Vetëm 40 për qind e femrave arrijnë orgazmën përmes seksit penetrues (krahasuar me 12 për qind të meshkujve), gjë që sipas studimit po i lë femrat të zhgënjyera dhe të frustruara.

Në fakt, gati gjysma e grave seksualisht aktive në Mbretërinë e Bashkuar kanë falsifikuar më parë një orgazmë. Sipas të dhënave, janë 25 deri në 44 vjeç ata që po përpiqen të arrijnë kulmin, kështu që a është koha që t’i merrni gjërat në duart tuaja dhe të keni pak kohë për mua?

Përfitimet e masturbimit

Alix Fox, ambasadore e Durex, sekspert dhe autore thotë:

Si fillim, kimikatet e ndjeshmërisë që lëshojnë sensualiteti dhe orgazma në sistemin tuaj mund të ndihmojnë në rritjen e humorit, të ndihmojnë gjumin e qetë dhe të lehtësojnë stresin. Është gjithashtu një nga mënyrat më të mira për të zbuluar se çfarë prekje, mjete, teknika dhe skenarë ju ndezin në kohën tuaj dhe sipas kushteve tuaja. Unë besoj se vetë-kënaqësia mund të ndihmojë edhe me vetë-imazhin.

Njohja e fuqisë që ka trupi juaj për t’ju bërë të ndiheni mirë, mund ta bëjë më të lehtë të ndiheni mirë me trupin tuaj dhe të ndiheni më të sjellshëm me lëkurën në të cilën jeni. Vetë-kënaqësia mund të ndihmojë gjithashtu gratë që të hyjnë në menopauzë, duke rritur rrjedhjen e gjakut në zonën e legenit, duke rritur zgjimin dhe duke aktivizuar dhe tonifikuar muskujt e brendshëm.

Një studim nga Kolegji Universitar në Londër madje zbuloi se masturbimi i rregullt mund të ulë rrezikun e hyrjes në menopauzë të hershme. Masturbimi gjatë menstruacioneve mund të jetë gjithashtu i dobishëm pasi kimikatet e ndjeshme të mirë të lëshuara gjatë orgazmës mund të ndihmojnë në lehtësimin e simptomave të lidhura me periodat si dhimbje koke dhe ngërçe.

Ndiqni këto udhëzime të ekspertëve për një kohë të paharrueshme vetëm…

Ledhatoni veten

Masturbimi ndërmjet orës shtatë dhe 10 të mëngjesit mund të jetë më i miri falë niveleve më të larta të hormonit, testosteroni. Çelësi i orgazmës mund të jetë në klitoris një strukturë në formë kocke dëshirash që shtrihet thellë brenda trupit, duke u mbështjellë rreth vaginës dhe uretrës dhe duke u ndezur në legen. Alix thotë:

Shumë ekspertë të seksit, duke përfshirë edhe mua, tani besojnë se pika G një zonë disa centimetra lart në murin e përparmë të vaginës ndihet mirë për shumë gra, sepse fërkimi i saj shtyp këto pjesë sekrete, të brendshme të klitorisit.

Pasi të keni gjetur një prekje që ju ndez, qëndroni me të për një kohë. Shumë gra kanë nevojë për stimulim të vazhdueshëm për të arritur kulmin.

Gjeni pozicionin tuaj

Nëse shtrirja në shpinë funksionon, atëherë shkëlqyeshëm. Por përzierja e qëndrimit tuaj mund ta bëjë kohën edhe më shpërthyese. Alix rekomandon:

Eksperimentoni me gjunjëzimin sikur jeni duke u përplasur me një partner ose duke u ngjitur në të katër këmbët. Përkuluni mbi një pjesë të mobiljeve. Përhapni këmbët gjerësisht ose mbajini pranë njëri-tjetrit.

Përzieni frymëmarrjen tuaj

Disa gra zbulojnë se ndryshimi i modeleve të frymëmarrjes kur janë afër kulmit mund të intensifikojë kënaqësinë e tyre. Disa terapistë seksi dhe studentë të tantras pohojnë se prodhimi i një tingulli të thellë dhe të ulët nga barku juaj me një gojë të hapur aq më shumë një ulërimë gutturale, primare sesa një psherëtimë mund të inkurajojë orgazmën duke ‘ndizur’ të gjithë ata nerva të ndërlidhur. /Top Albania Radio/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *