March 2, 2024

Ndjenja apo dëshira për të kafshuar partnerin/en është në fakt super e zakonshme dhe i ka rrënjët në biologjinë evolucionare.

Rezulton se ky është një efekt anësor evolucionar i njohur si “agresion i lezetshëm”. Dhe, për të qenë të qartë, nuk ka të bëjë me dëshirën për të ~ngrënë~ një partner. Përkundrazi, “ka të bëjë me dëshirën për të kafshuar, shtrydhur dikë bazuar në përjetimin e dashurisë ndaj tij, duke mos dashur ta dëmtosh,” shpjegon Dr. Nazanin Moali, një psikologe klinike dhe drejtuese e podcast-it të Sexology. Në fakt, “cute aggression” ndodh edhe kur shihni një qenush të lezetshëm apo një foshnje të vogël.

Kafshimi i partnerëve në një mënyrë erotike

Agresioni seksual që ndjejmë ndaj partnerëve tanë (dhe dëshira pasuese për t’i kafshuar ata), është një formë tjetër e “cute aggression”. Në thelb, pasioni na bën të kafshojmë.Kjo dëshirë shpërthen nga intensiteti i pasionit dhe eksitimit që ndiejmë ndaj partnerëve tanë kur ndizemi.

Plus, kafshimi është thjesht argëtim kur përfshihet s eksi.

“Të kafshosh mund të ndihet mirë sepse është një përvojë intensive, thotë Zachary Zane, seksolog. “Pra, kur alternoni midis një prekjeje të lehtë dhe kafshimit, është një mënyrë për të rritur zgjimin dhe kënaqësinë.” Për më tepër, disa njerëz mund të eksitohen seksualisht duke parë shenjat e dhëmbëve të tyre në trupin e tyre ose të partnerit. Kjo mund të pasqyrojë njëfarë ndjenje dominimi ose pronësie seksuale. Gjurmët e kafshimit mund të shihen gjithashtu si dëshmi e pasionit dhe dëshirës, një paraqitje konkrete e një ndjenje të brendshme. Me pak fjalë, në një gjendje zgjimi të shtuar, dhimbja shpesh mund të ndihet si kënaqësi. Fundet tona nervore janë në gatishmëri të lartë dhe po ashtu është edhe dëshira seksuale dhe nevoja e madhe për t’i grisur rrobat partnerit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *