March 2, 2024

Ne nuk furnizojmë njerëzit me shifra të ardhura nga ajri! Por, duke bërë llogaritjet e rastit zbulojmë se francezët bëjnë dashuri 137 herë në vit, kundrejt 108 që është mesatarja.

Dhe pjesa tjetër e botës? Duhet kohë për të mos humbur ritmin. Ky është një ritëm i përditshëm, i thelluar nga studiuesi Daniel Pink në librin “Shkenca e Kohës”. Ai thotë se ka një kohë të saktë për të bërë gjithçka.

Edhe seksi, është vetëm çështje kohore.22 orët, sipas ekspertit të ritmit, Dr. Paul Kelley janë koha e përkryer për të bërë seks (saktësisht 22:00 në mbrëmje). Arsyeja? Orgazma shkakton lëshimin e oksitocinës, hormoni i lidhur me humorin e qetë.

Dhe ju flini shumë më mirë, transmeton Class.Po orët në pjesën tjetër të ditës? Në shtatë në mëngjes thonë ekspertët sepse motivimi është në rritje (sepse në atë kohë nivelet e testosteronit arrijnë kulmin tek gratë); 11:00 pika më e lartë për fuqitë analitike të trurit dhe emocionet pozitive janë në rritje.

Në vend të këtyre parashikimeve duket se ora 14.00 e drekës është momenti më i trishtuar i ditës për të bërë seks: ndjeheni të lodhur sepse trupi po hyn në një fazë të pushimit pas pune.

Dhe nëse ka një kohë për gjithçka, cila është dita e përsosur për të bërë seks? Sipas një studimi të kryer nga dyqani Superdrug, një gjigant britanik i produkteve të bukurisë që mori në pyetje mbi dy mijë britanikë për këtë çështje dhe gjithçka u raportua më pas nga Daily Mail, momenti më i dashur i javës për seks është e diela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *