March 2, 2024

Ndoshta e keni parë Lulen online, por a e dini çfarë do të thotë?Lulja e Srebrenicës është e mirënjohur si simbol i përkujtimi të Gje[oc’idit të Srebrenicës. 11 petalet paraqesin ditën që fillojë gjenocidi, ndërsa e bardha paraqet pafajësinë e vik’timave. Ndërsa ajo e gjelbërta që është në qendër, paraqet shpresën për drejtësi dhe pranimin e gj’enocidit.Për 5 ditë në Korrik të 1995, më shumë se 8000 Musliman të Bosnjës, burra dhe djem u vr’anë nga forcat serbe dhe u hudhën në va’rreza masive.

Lulja po ashtu përdoret edhe kur rivarrosen viktima të tjera në memorialin Potoçari, ku çdo vit vi’ktima të reja që identifikohen var’rosen me dërrasë të gjelbër të ar”kivolit.Përreth ar’kivolit (pjesë e sipërme) janë gratë veshura me shami të bardhë, duke u lutur për më të dashurit e tyre të cilët po va’rrosen më në fund pas vd’ekjes së tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *