April 24, 2024

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti në konferencën për media ka treguar se çfarë është gjetur në vendin ku u kidnapuan gjatë të mërkurës, tre zyrtarët policorë nga forcat serbe.

Kurti tha se kidnapimi ka ndodhur thellë në territorin e Kosovës, derisa ka prezantuar disa fotografi të vendit ku ka ndodhur.

Kryeministri ka shtuar se vendi ku ka ndodhur kidnapimi ka është 1 kilometër larg kufirit në njërën anë, pjesa veri-perëndimorë, 670 metra larg pjesa veriore dhe në pjesën jug-perëndimore 300 metra.

“Nuk bëhet fjalë për arrestim në Serbi por për kidnapim në Kosovë, dhe nuk bëhet fjalë për kurrfarë kalimi të Policisë së Kosovës në territorin e Serbisë qysh pretendohet”, tha Kurti.

Kryeministri theksoi se në vendin e ngjarjes kanë dalë KFOR-i dhe Policia e Kosovës.

“Në vendin e ngjarjes kanë qenë KFOR-i dhe PK dhe aty janë gjetur edhe gjurmë të çizmeve të huaja në drejtim të Serbisë, pranga lidhëse plastike. Ajo çfarë mua vazhdon të më habis është që KFOR-i deri më tani nuk del zyrtarisht me shpjegim se ku është ky vend, e ky vend është në Kosovë. Edhe automjeti edhe ushqimi që kanë ngrënë policët gjithçka është thellë në territorin e Kosovës”, tha Kurti.

Kurti shtoi se në territorin e Kosovë kanë hyrë dy formacione të armatosura të Serbisë.

“Bëhet fjalë për dy formacione të armatosura të Serbisë që kanë hyrë në Kosovë dhe me të cilët duhet të merret KFOR-i, njësia speciale antiterroriste “CAJ” dhe njësia speciale ushtarake “Kobra””, tha Kurti. /Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *