September 23, 2023

Këshilltarja lokale e Bashkimit Evropian, Kati Schneeberger, deklaroi se sanksionet e Bashkimit Evropian kundër Serbisë duhet të ishin vendosur më parë dhe sanksionet kundër Kosovës duhet të hiqen sa më parë.

Teksa ka shprehur shqetësim për sjelljen e disa zyrtarëve të BE-së dhe ka vënë në dyshim vlerat evropiane.

“Mirëmëngjesi Evropë. Sanksionet ndaj Serbisë duhet të ishin vendosur shumë kohë më parë dhe ato kundër Kosovës duhet të hiqen sa më parë”, ka shkruar ajo në Twitter.Më tutje ajo pati një pyetej për zyrtarët evropian “pra, sulmi dhe plagosja e ushtarëve të KFOR-it është sjellje në përputhje me vlerat tona evropiane?”.

“Jam i tronditur nga vlerat e supozuara evropiane që disa zyrtarë të BE-së po përfaqësojnë këtu”, ka theksuar ajo.

Ndërkoha ajo ka përfunduar duke thënë se provokimi dhe përshkallëzimi, vijnë nga propaganda ruse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *