March 3, 2024

Kufiri tek “Molla e Kuqe” në Nish / Çfarë fsheh Serbia?! (KAMERA E FSHEHTE)

Ne vitin 1877 – 1878 ushtria serbe nderrmori nje sulm frontal e te ashper mbi Sanxhakun e Nishit… Asokohe e gjithë kjo zone sot ne Serbi, jetohej nga shqiptaret….

Nena, baballare gjysher, femije fare te vegjel u detyruan te lene shtepite e tyre…. Mese 740 fshatra dokumentohet te jene boshatisur nga banoret e tyre autoktone shqiptare.Sot ne kete hapsire disa mijera kilometra katrore zyrtarisht nuk ka me shqiptare, madje askush nuk lejon qe te flitet per ta dhe historine e dikurshme. Cfare ndodhi me shqiptaret e Sanxhakut te Nishit dhe cilat jane gjurmet qe nuk jane shuar ende edhe sot….

Një hulumtim i fortë, per te zbuluar te vertetat e kesaj zone… Ku shkuan shqiptaret ? Cfare ka mbetur pas ? Perse strukturat perkatese u shqetesuan nga kerkimet tona ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *