March 3, 2024

“Shqiptarët janë barbarë, me prirje anarkike”, thotë Nexhi Spahiu në “Novosti”

Kështu thotë sipas serbëve “analisti” Nexhmedin Spahiu në gazetën e Beogradit Novosti . Ai beson se ligji funksionon më mirë në veri të Kosovës sesa në jug. Arsyen e sheh sipas tij se “serbët janë më të qytetëruar se shqiptarët”. Spahiu thotë se shqiptarët kanë tendenca anarkike, janë barbarë, të prirë të mos i i binden ligjit.

Spahiu beson se thirrjet e partnerëve perëndimorë të Prishtinës dhe përpjekjet e Qeverisë së të ashtuquajturit Kosova për të de-përshkallëzuar situatën në veri nuk ka kuptim sepse situata është paqësore dhe nën kontroll dhe është vendosur rendi dhe ligji.

– Situata është e qetë. Situata është nën kontroll. Rendi dhe ligji janë vendosur. Madje mund të them se rendi dhe ligji në veri funksionon më mirë se sa në jug. Serbët janë më të qytetëruar se ne shqiptarët, më të kulturuar. E them me keqardhje, sigurisht, por duhet ta pranojmë, thotë ai në gazetën serbe Novosti .

Problemi i qeverisjes së serbëve është shumë më i lehtë se sa i shqiptarëve, të cilët kanë tendenca anarkike, madje edhe prirje barbare për të mos iu bindur ligjit – tha Spahiu.

Siç shtoi ai, shumë ambasadorë të huaj besojnë se në veri të Kosovës dhe Metohisë është vendosur rendi dhe theksojnë se nuk është vendosur në jug, ku e shkelin vetë shqiptarët.Spahiu beson se Kosova nuk ka shumë nevojë ta njoh Ukraina shtet të pavarur.

– Njohja e Ukrainës në këtë moment do të ishte e rëndësishme për (të ashtuquajturën) Kosovë më shumë në kuptimin e pastër propagandistik se sa në kuptimin real politik, sepse Kosova nuk ka marrëdhënie me Ukrainën – thekson ai në gazetën serbe Novosti, Nexhmedin Spahiu me prirje të theksuara islamike.

Për te thuhet se ësht me prejardhje nga minoritetët aziatike, i ardhur në devet e osmanëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *